Yurt Dışı Hisse Senedi Nasıl Alınır?

Günümüzde gelişen teknolojinin getirdiği avantajlardan faydalanarak, birkaç işlemle kolayca yurt dışı hisse senetlerine erişebilmemiz mümkün. Yurt dışından hisse senedi alırken ilk olarak piyasadaki hisse senetlerinin analizlerini yapmanız, doğabilecek riskleri tespit etmeniz ve bu risklere yönelik önlemler almanız tavsiyemizdir.

  1. Uygun Aracı Kuruluş Belirleme

Kendinize uygun bir kuruluş belirlemek için işlemlerinizin bazı ölçeklerini değerlendirmeniz gerekmektedir. İşlem sıklığınız, destek talepleriniz, sermayenizin miktarı gibi bazı sorunlar için kuruluşunuzdan destek almanız gereken zamanlar olabilir. Örnek olarak komisyon ve EFT gibi ücretleri değerlendirmeniz, sorun yaşayacağınız noktalarda kuruluştan destek almanız ve bazı eğitimlere tabi olmanız gerekebilir.

Bu adımda müşteri yorumlarını incelemek ve alacağınız hisseleri bu kriterlere göre planlamak oldukça fayda sağlayacaktır.

  1. Bir Hesap Oluşturun

İlk olarak piyasayı analiz etmek adına, piyasa da var olan güçlü aracı kuruluşlar aracılığıyla bir hesap açmanız gerekiyor. Bu adımda sıradan banka hesabı açma adımlarına benzer adımlar izleniyor. Dikkat etmeniz gereken nokta, aracı kuruluşun Yurt Dışı Hisse Senedi alma işlemlerini desteklemesi gerekmektedir.

Hesap oluşturulurken aracı kuruluşlar kimlik bilgilerinize ve iletişim bilgilerinize başvuruyor. Siz bilgilerinizi aracı kuruluş ile paylaştıktan sonra size özel bir hesap tanımlıyor. Bu işlemler tamamladıktan sonra oluşturulan hesabınıza havale ve EFT gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Hissenizi veya Hisselerinizi Belirleyin

Bu işlemler sonunda artık yurt dışı hisse senedi alabileceğiniz bir hesabınız mevcut. Bundan sonra analizlerinizi daha derin yapıp planlarınızı gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz. Yurt dışı hisse senedi almaya oldukça yaklaştık diyebiliriz. Şimdi kendinize uygun bir hisse veya hisseler bulmanız gerekmekte. Bu kısım oldukça fazla zaman alabilir. Bu süreçte destek almanız veya bazı eğitimlere tabi olmanız gerekebilir. Size uygun bir veya birkaç hisseyi belirlediğinizi varsayalım, sonraki adımda bu hisseleri aracı kuruluş üzerinde yapılan birkaç işlemin sonucunda satın alma veya emir verme adımına geçebiliriz. Söz konusu işlemleri aracı kuruluşun hizmetleri arasından “Yatırım” başlığı altında bularak gerçekleştirebilirsiniz. Ticaret Bakanlığının ve dünya örgütlerinin belirlemiş olduğu birkaç sözleşmeyi onayladıktan sonra satın alma işleminizi gerçekleştirebilir veya emir verebilirsiniz. Peki, emir türleri nelerdir ve size nasıl faydalar sağlayacak ? Sonraki aşamada bu konuya değineceğiz.

  1. Emir Vermek Veya Satın Almak

Artık emir vereceğimiz veya satın alacağımız hissemizi veya hisselerimizi belirlemiş durumdayız, bu adımda bu hisseler üzerinde aracı kuruluş aracılığıyla bir alışveriş yapabiliriz. Hisse üzerinde emir tanımlayarak yaşanacak kayıpların önüne geçmeye çalışmalısınız ve aynı zamanda satabileceğiniz üst noktayı böylece belirlemiş olursunuz. Bu sayede yaşanacak kayıpların önüne geçmiş olursunuz, emirlerinizi piyasaya göre tanımlamalısınız.

Sonuç

Artık hissenizi veya hisselerinizi almış durumdasınız. Alt ve üst limitlerinizi de tanımladıktan sonra belli aralıklar ile hissenizin durumunu takip etmenizi tavsiye ediyoruz. Yurt dışı hisselerinin barındığı piyasaların, yerel saatten farklı saatte çalıştığını unutmayın! halkararz.info ailesi olarak tarafınıza şans diliyoruz. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere…

Yorumlar